Trend Promote Pakwe Kat Blog Adalah Tak Matang


Bagi sesiapa yang suka buat blogwalking, aku tau korang mesti selalu nampak blog-blog yang promosikan pakwe dia kan? Pernah tengok quote macam ni?

"Taken by him", "Buah hati ku sampai mati", "Aku sayang kau ketat-ketat"

Kat bawah quote bajet sweet tu, dia letakkan gambar pakwe dia. Contohnya, kat blog budak kecik si E yang mengaku takde dara tu. Kat sidebar, dia pacakkan gambar perogol dia. Motif dia letakkan gambar tu supaya nak orang tau yang dia sangat sayang pakwe dia. Sampai sanggup serahkan dara dia.

Hmm, kes si E mula mencurigakan aku. Adakah perempuan-perempuan yang promote pakwe kat blog, letakkan gambar peluk, laga pipi pun sebenarnya dah takde dara? Cuma bezanya mereka tak mengaku secara umum macam si E?

Okey, simpan je nasihat "kau kena prasangka baik" korang tu. Salah ke orang berprasangka yang bukan-bukan kalau mereka yang dedahkan aib sendiri?


Blog budak sekolah..

Pemerhatian demi pemerhatian. Susah nak jumpa blog lelaki yang promote makwe diorang. Tapi kalau perempuan, memang berlambak. Tambahan lagi, blog yang aku kata tadi selalunya milik budak sekolah. Adakah ini bermakna budak perempuan zaman sekarang tak lagi kenal erti malu?

Kapel dijadikan trend remaja sekarang. Dan trend ni menunjukkan mereka sangat tak matang. Cepat terpengaruh dengan keadaan sekeliling.

Sekiranya korang lepasan sekolah, tapi masih tayangkan pakwe kat blog. Meh aku bagitau awal2. Korang pun tak matang, pemikiran standard budak sekolah.

Nasihat aku, kalau korang nak orang lain bersangka baik kat korang. Nak orang pikir yang korang masih suci. Buanglah gambar pakwe korang kat blog tu.

Jangan salahkan orang lain sekiranya diorang pikir korang adalah si E yg kedua disebabkan gambar tu. Sekian..



*Sila 'LIKE' dan 'SHARE' Jika Anda Suka Posting Ni..=)

82 comments:

Post a Comment

Drop komen hangat anda. Klik "Subscribe by email" jika anda mahu follow up komen entri ni..
Jom Like >> Fanpage Jejaka Terhangat <<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...