Soalan Untuk Perempuan Pulak: Adakah Anda Nak Terima Lelaki Yang Terlanjur Untuk Dijadikan Suami?

Fuiiyoohh, topik Jejaka Terhangat sebelum ni memang sangat panas. Dan dapat sambutan hangat drpd ramai bloggers. Siap ada blogger yg buat entri membidas dan mengomen balik tentang tajuk aku semalam:

Lelaki, Jawab Soalan Ni: Adakah Anda Nak Terima Gadis Yang Terlanjur Untuk Dijadikan Isteri?


Antara bloggers yg bagi pendapat bernas kat entri diorang adalah:

1) Atok (pandangan bernas yg membela hati wanita)
2) Cik Kangkung (kesan terlanjur terhadap anak)
3) Acitspace (everybody deserve second chance)
4) Tricuspid Valve (merekomen gadis terlanjur kat lelaki yg vote "ya")


Cakap pasal voting, stakat ni resultnya, majoriti lelaki pilih TAKKAN TERIMA perempuan terlanjur utk dijadikan isteri. Dan pilihan ni semakin naik dari semasa ke semasa..

Err, tak lupa jugak banyak komen tak puas hati drpd perempuan yg dok tanya, "Kalau lelaki pulak yang terlanjur macam mana, jawab2"..

Ye, ye nak jawab la ni. Sabar2. Teruskan membaca yek. Hehe..


Owh, sebelum tu. Play dulu lagu ni utk datangkan mood cinta korang:




Firstly korang kena tau perbezaan antara lelaki terlanjur dgn perempuan terlanjur. Perbezaan yg paling ketara adalah:

* Perempuan terlanjur boleh dikesan jika dia dah tiada dara.
* Lelaki tak boleh kesan dia masih teruna atau tidak.

(perubatan sekarang boleh check ke tak, tak pasti)

Ada yg kata, "kalau perempuan dah mengaku maksudnya dia ikhlas, betul2 insaf. Bukan senang perempuan nak bukak aib sendiri. Padahal kalau dia taknak bagitau pon boleh je kan. So, lelaki patutnya kena la terima perempuan tu seadanya"..

Hmm, sebenarnya ada kesilapan kat situ. Macam aku kata tadi, perbezaan ketara lelaki dgn perempuan terlanjur adalah dara perempuan boleh detect on the spot masa malam pertama perkahwinan..

Maksudnya, lambat laun bakal suami dia tetap akan tau dia sebenarnya pernah terlanjur atau tak. Just matter of time. Dan perempuan takda pilihan lain selain MENGAKU awal-awal yg dia pernah terlanjur..

Kalau dara perempuan pon tak boleh detect, aku rasa diorang pon nak senyap sampai mati. Betol tak? Aku tak nafikan ada perempuan yg hilang selaput dara sebab aktif bersukan dan sebagainya. Tapi tu kes minoriti. Lain kira..

Kesimpulannya, dan berdasarkan vote. Memang lebih ramai lelaki takkan terima perempuan terlanjur utk dijadikan isteri. Perempuan kena terima kenyataan ni..

Nasihat aku utk perempuan, jadikan kenyataan ni sbg kekuatan korang utk terus pertahankan kesucian korang sampai bila-bila. Jangan cepat termakan pujuk rayu, janji manis, ayat-ayat cinta yg diucapkan lelaki..

"Lelaki zina utk perempuan zina, dan begitu jugak sebaliknya". Tapi bagi aku, perempuan yg sebenar2 taubat tidak lagi tergolong dlm perempuan zina, dan masih layak dapatkan lelaki yg baik (ingat, kedudukan manusia yg bertaubat lebih tinggi darjatnya di sisi Allah)..




OK, berbalik kepada tajuk entri. Soalan yg sama tp utk perempuan:

Adakah Anda Nak Terima Lelaki yg Terlanjur utk Dijadikan Suami?


Lelaki jawab "Tak Pasti" utk tengok result.
Perempuan vote "Ya" atau "Tidak" sahaja.


p/s: Korang boleh bagi pendapat seperti biasa kat komen bawah ni. Atau join topik diskusi ni melalui entri korang, pastu tinggalkan link kat komen. OK? =)



*Sila 'LIKE' dan 'SHARE' Jika Anda Suka Posting Ni..=)

76 comments:

  • awal-awal bercinta atau kenal mungkin boleh terima dengan alasan lelaki tu mungkin dah bertaubat. tp pompuan ni biasalah emosi, klu de pergaduhan mungkin benda ni akn ditimbulkan. tak dinafikan pompuan suke pk remeh-remeh hingga sekecil2 perkara. drp jd camni baik dr awal tu pk habis2. sanggup ke?

    ada ke istilah 'ter'lanjur? tepuk sebelah tngn xbunyi.

  • Assalamualaikum..

    Ya : Kalau dia benar-benar dah insaf dan bertaubat. Tapi ni hanya dia dan Allah yang tahu. Kdg2 tak pasti sejauh mana dia insaf. Tapi jika Allah memberi peluang untuk dia bertaubat, kenapa tidak kita manusia?

    Tidak: kalau dia cakap je dia dah insaf tapi perlakuan dan gerak geri dia masih cenderung kepada perbuatan tersebut.

    PS Mrs.Ayie: Jgn sesekali menghampiri zina.. kerana kesan daripada zina akan menghantui kita untuk seumur hidup.

  • hurmmmmm~ perempuan zina untuk lelaki zina~ pendapat d sangkal~ pemahaman xbetul~ xsemeti nya lelaki yg berzina akn dpt perempuan yg xberzina~ waulahualam~

  • macam mana nak tau kalau lelaki pernah terlanjur atau tak? kalau dia tak mengaku, memang takkan tau la kan? macam tak ada beza. susah nak terima kalau orang pernah buat perbuatan terlarang nie. tapi kalau dah bertaubat, tak salah bagi peluang. tapi, masih wujudkah lelaki baik sekarang nie?

  • x nak dan x nak dan x nak .

  • bagus entri ni..laki yang baik2 untuk perempuan yang baik2..pendek kata buat balik di balas baik,buat jahat jangan sekali

  • bg ana..ana nk lelaki yg x pernah 'terlnjur'.. ^___^v

    perempuan yg baik tuk laki yg baik..perempuan yg jht tuk laki yg jht..wallhu'alam..
    taubat dn tngktknlah iman.insyaAllah hdp diredhai Allah........

  • elakkan la dari berzina...sesungguhnya zina tu sangat keji perbuatannya..

  • maybe first2 lelaki tu mengaku, kita boleh terima..tapi, bila dia dah mengaku lepas tu buat jugak benda yg sama, walhal nak menjadikan kita sbg isterinya.wajar kah??

    I pernah lalui pengalaman yang sama. di mana lelaki itu mengaku yang dia pernah terlanjur dan mempunyai seorang anak luar nikah. luckily, anak itu anak lelaki. kalau anak perempuan? macam mana beliau nak walikan bila anak itu nak bernikah kelak?

    I terus mengambil keputusan utk mengelakkan diri dari lelaki itu. sebab beliau masih belum lagi bertaubat.beliau masih buat benda yang sama. padahal sudah merisik I.wajar kah I terima?

    Beliau nak bakal isteri yang baik dan solehah, tapi beliau masih pergi clubbing??bagus ke macam tu??bergaul entah dgn mana perempuan. melakukan hubungan intim dengan byk wanita.

    cuba lah u alls fikir, lelaki macam tu nak kita jadikan suami??

  • ramai kawan lelaki dari golongan nie..hurm susah nak perkatakan, nak detect memang tak boleh...

    tp secara jujuriah, langsung tak boleh terima,,,kalau dia berubah, kenapa tidak selagi dia pgg janji2 dia untuk berubah and nampak effort 2.

  • xboleh terima, kalau dah ikhlas berubah maybe boleh. tp kita xboleh nak tengok keikhlasan seseorang

  • alhamdulillah..bagus soalan tu..acapkali kita dihambur dgn wanita terlanjur kan? ini lelaki pula..

    persoalan ini pernah saya ntayakan..lelaki selalu nk nakkan perempaun yg suci..tetapi diri lelaki itu adakah dia juga suci?? bergaul bebas sana sini..tp BILA NK KAWIN tahu pula nk cari wanita yg xmahu disentauh segalanya?

    adilkaH disini? apakah nasib wanita suci tu? mendapat husband yg jijik?

    kaum WANITA juga WAJEB meneliti sperti mana kaum LELAKI meneliti WANITA...wanita juga berHAK memilih bakal "KETUA" kelurga dari kalangn org yg baik2,dan yg penting DIRI LELAKI itu juga kene baik(ada jugak keluarga baik2..anak jantanye meliar,maklomlah mak apak x tahu...)

    WANITA JUGA ADA HAK disini..

    kaji selidik LELAKI yg bakal anda kahwini..pernah x dia berzina dgn ex2 lama dia,kekasih gelap ke,scandal ke..klo dia dah x buat benda2 cantu alahmduliilah..klo dia buat lagi ...akan berlaku musibah jika anda berkahwain dgn LELAKi ini,mungkin dia TAK menjadi suami yg baik..TAK akan menjadi bapa yg baik untuk anak2..kalao lelaki itu boleh menerima pendapat..boleh lah bakal isteri membimbing..klo jenis x boleh pakai..throw way je..Lelaki jenis ni xboleh jd KETUA keluarga

    lagi baik LELAKI yang TAK PERNAH langsung terjerumus dalam hal2 "Main/try2 pompuan"

    kes 1 -depan mata saya juga terjadi kes..dimana dah kawin tapi langgan pelacur dibelakang? walhal isteri cantik dan dtg dari keluarga baik
    kenapa cari yg HARAM jika YANG HALAL ada didepan mata??
    sbb yg HARAM tu SEDAP kan wahai lelaki??

    kebanyakan lelaki sekarang klo tak "main" x dianggap hebat..kuno..tupai 1 ekor boleh tebuk 10 lubang.. balance 10 lubang yang ditebuk tu sapa nak? sedngkan yg 1 ekor nilah yg merosakkannya?

    korng fikirlah..jgn meletakkan hanya WANITA..lelaki skrg pon dah hebat2..letakkan dri di klgn remaja seketika..join dorg then u will find out something !!

    erm..renung2kan lah...dimana paras aklhlak muda mudi sekarang untuk membina keluarga sakinah dan seterusnya masyarakat madani

    jauhi zian..xkira LELAKI atau WANITA

  • TQ..sebab letakkan post aku skali..hehehe..tumpang femes..

  • kesian wantia tu... cari la laki baik2

  • http://munirahizzan.blogspot.com/2010/11/lelaki-terlanjur-sebagai-suami.html

  • Assalamualaikum,jawapan bagi soalan diatas tak kira lelaki or perempuan,hanya Allah swt maha mengetahwi,jodoh ajal maut tetapi jangan berserah perlu berusha,kalau dah jodoh seperti atas terimalah mungkin ada hikmahnya... :)

  • @Cheq Tun
    takut pmpuan gak kecewa satu hari nnti kan..istilah terlanjur memang ada..tp kalo bleh JT nk guna "melanjur" sbrnya..

  • @MrsAyie
    pandangan yg bernas drpd mrs. Ayieblog..=)

  • @siti nur kaxzmilah
    astghfirullah dik..lelaki baik utk pmpuan baik tu bkn pendapat..tp tu janji Allah, ada dlm al-Quran..mana bleh sangkal..

    Allah S.W.T berfirman, “Perempuan yang jahat untuk lelaki yang jahat dan lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat, perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk perempuan yang baik.” (an-Nur':26)

  • @Nurul chumel
    owh, cik nurul ckp berdasarkan pengalaman ye..hm, mmg susah manusia nk berubah kan..mmg tindakan yg tepat tak terima org yg camtu..

  • @misSbLurRy
    yg penting kena nmpak kesungguhan dia nak berubah ye..ok, noted.=)

  • @zirconia
    mustahil la takde lelaki baik skrg kn..tp persoalan patutnya sebaliknya..ada ke perempuan yg baik..sbb rata2 pghuni neraka terdiri drpd pmpuan..

  • @CouLeur de Chiqu3
    wahh, pendangan yg sgt baik utk dijadikan renungan..jauhi zina baik lelaki mahupun perempuan..tu yg terbaek..

  • @AiMaN
    okey atok..no hal la.free backlink..=)

  • @mOoN
    wahh..buat pendapat dl entri..mmg terbaek cik bulan..=)

  • @Atok Yie
    iye bro ayieblog..manusia perlu berusaha sblm mengharapkan ketentuan drpd Allah..kan? =)

  • @siti nur kaxzmilah

    Sebenarnya ia adalah ayat Al-quran petikan dari surah An-Nur. Sebenarnya surah ini diturunkan apabila Siti Aisyah telah difitnah melakukan sesutau yang tidak baik dengan Shafwan bin al-Mu'attal . Ayat ini menunjukkan Siti Aisyah dari kalangan mereka yang baik kerana sebab itu dia menjadi isteri Rasulluallah SAW .

  • bagi qaseh lak..emmmm laki ni susah nak kesan sama ada die dah terlanjur or belum ~ tapi kalau dia mengaku bagus lah maknanye dia jujur dlm sesebuah perhubungan tu kan...if dia betul2 jujur why not terime je...kebahgiaan bukan terletak pd masa silamnya tp kbhgiaan terletak pd kejujurannya...so kalau dah syg kan seseorang tu n dia betul2 ikhlas..xpe terima dirinya seadanya ~

  • minta dijauhkan Allah dariku lelaki yang begini..
    jika memilih wanita juga berdasarkan salah satunya keturunan. samalah juga dengan memilih lelaki.. bagaimana seorang lelaki yang rosak bakalan berjaya mendidik anak-anak2nya nanti untuk mengurus nafsu?

  • ntah xpasti..coz dri ini mmg da xpcye pd llki..xkre la lki tu baek ke,jht kew..mmg da xpcye lg..hti sda ttp rpat untuk llki..damm,hate this feeling..

  • stakat ni same terima + tak..huhu..
    ish ish ish..kalo percentage gadis kat u 9/10 dah takde keperawanan, entah2 percentage teruna pun begitu..
    oleh yang demikian percentage utk mendapat saling tidak teruna + dara adalah tinggi..jadi in case pasangan masing2 dh insaf seadanya, berdoalah dengan hati yang terbuka + berlapang dada untuk ALLAH lapangkan hati supaya kita boleh menerima masing2 dengan ikhlas :)

  • memang susah kita nak trima orang yang pernah terlanjur..
    kalau dah pernah terlanjur better diam je jangan bagitau kat pasangan.
    mungkin ada yang ikhlas utk memberitahu..tapi yang mendengar ikhlas ke nak menerima???MUSTAHIL!!!
    Yang paling penting, kita cermin diri kita..kalau kita rasa kita tak pernah wat bende terkutuk kita layak utk menolak mereka yg dh terlanjur nih..tapi kalau kita pun lebih kurang jek(wat ringan2 pun sama gak) tak payah la kita nak kutuk org lain pulak kan...

  • hangat n panas isu neh...

    bagi lelaki kalo syg pd gf nye..jage lah elok2,jgn buat sesuatu yg bole rosak kan maruah perempuan n perempuan jaga lah maruah dri...syg mcm mana pn kt bf jgn sekali-kali serahkan maruah pd mrk..bia lah merajuk bgaduh pn..yg penting xkan myesal kemudian hari...

    kalo leh buat isu baru... kalo prempuan tuh mgsa rogol tnpa kerelaan...laki nak terima tak...nak tgk result cne lak...

  • wow , sume comment panjangpanjang . bestnye . hehe , bengong betull .

    commentkuu ; jawapanaku plg banyak org vote ==> xpastii !

  • hangat betul tajuk ni.. bc komen2 pun seram saya ni..

    bagi saya yang sentiasa optimis ni :P..

    saya akan terima lelaki tu, andai betul dia jodoh saya, dia betul2 ikhlas sayangkan saya, dan menyesal atas apa yang berlaku.

    tapi sebelum tu, saya akan brain wash dia cukup2 haha! ok x jawapn saya ni encik jejaka terhangat?!! tolong reply ek hehe~

  • http://cakapcakapain.blogspot.com/2010/11/soalan-untuk-perempuan-adakah-anda-nak.html

  • salam.
    boleh tak nak jawab tak pasti.
    perlukan lebih 100 hari mnak pikir,
    erm.. mula2 boleh terima, bila makin pikir takleh terima, so jadik tak pasti. erm...

  • @ touya
    thanks utk lebih detail psl ayat tu bro touya..nice..=)

  • @Qaseh dalia adelia
    mksd qaseh terima kalau dia akui kesilapan lampau dia yek..

  • @amira
    btol tu..mintak dijauhkan la kan. amin..=)

  • @ayumie_azril
    jgn cenggitu..kalau perfikiran cmtu smpai bila tak dpt bina masjid (rumah tangga)..kat ataas tu ada tips cmne nk dptkn laki yg baik..try amik dan apply tips tu..=)

  • @cik kangkung
    sbnrnya tak pelik pn dgn percentage tu..pmpuan mmg cpt lembut hati..

  • @Eza Zularyeza
    kalau diam tu kena dgn keinsafan dan taubat dlm diri..jgn diam2 nak buat lg dah la kan?lgpn kalau suatu bnda tu bleh dtgkn mudarat dlm hubungan, mmg elok pendamkan je..

  • @@kema
    btol sgt tu..lelaki patutnya bela kau pmpuan..jgn amik kesempatan atas kelemahan hati diorang..

    kalau pmpuan mgsa rogol? rasanya ramai yg akan terima..lain percentage dgn yg terlanjur..

  • @eka
    erkk..tak pasti yek..kalau jadi kat diri eka nanti cmne..fuhh..tp harap dijauhkan la kan..

  • @dya adriza
    brainwash cukup2 yek..hm cara tu mgkin bleh. tp lelaki ego sgt tinggi, kdg2 ssh nak terima teguran..tp kalau dia btol2 dah insaf, perubahan dia kita dpt observed dari cara dia jaga keperibadian diri dan kepentingan solat..=)

  • @MissAinia
    dah baca entri cik miss ainia tu..tak terima barang 2nd hand kan. laki terlanjur = reject..=p

  • @akubersamaCahya
    waalaikumsalam..woah, tak pasti smpai kena pikir 100 hari yek..jgn smpai linang airmata 100 hari dah la..jd kasim selamat nnti.=p

  • wow.
    makin panas beb.
    hehehehe..

    aku tetap cakap macam tadi.
    kita pikir la kita tu cukup baik atau tak.kalo kita 2x5 jugak, sama lah.jadi fair lah kan?

    hehehe.

    :)

  • oh sudah..hehe. aku tak nak time la kalo jenis buat tak reti2 bertaubat ni.. T___T

  • kalau nak yang baik, diri sendiri kena baik dulu. So, kalau tak nak lelaki yang dah terlanjur, janganlah menelanjurkan diri. Aku tak nak. ;)

  • aku sangup terima kalo dia.. semua org pernah buat salah kan??? tak perlulah menghukum...kita bukan baik sgt pon~ setiap manusia ade kelebihan dan kekurangan~ zasss

  • @Robot | Sakti
    fuhh..minyak itam ko dah panas ke robot? ahaks..
    a'ah..mcm ko ckp tu, nak dptkan pmpuan yg baik..diri kita pon kena baik dulu la kan..Allah Maha Adil..InsyaAllah =)

  • @Hashira Yusoff
    kalau bertaubat terima la yek..tp kena follow up dia btol2 berubah la..kalo prangai same mcm dulu, mesti indah mulut dari perbuatan kn?

  • @FasiHaH SupiaN
    hehe..btol tu..jgn menelanjurkan diri..bukan terlanjur dah..ter tu utk tak sengaja..manede org buat seks dgn rela sbb tak sengaja kan?

  • @Gayahspears
    mak aih..simple minded je..tak pyh pikir byk2..ahaks..

  • x nak komen banyak2 la bahaya la nanti lain jadinyer lak kan..

  • wah~hangat2..
    kalau ramai jawap ye, mcm mengiyakan la pulak utk org terlanjur. betul tak?

    walaupun laki kite takleh detect depa teruna @tak, tak semestinya laki tak perlu menjage kesucian depa. betol tak? ape laki tak dek kesucian ke?he,

    same2 lah kite jage kesucian masing2 n pelihare diri dari bende yg tak elok kayh. ;)

  • conclusion, tak ada siapa nak 2nd hand LOL.

  • huhu kalo aku lak, rasanya aku memang xboleh terima kot laki yang terlanjur ni. yela, kang nnti, time aku nk make love ngn dia, mau terimejin plak dia ngn ex dia dlu..

    waaaaaaaaaaaaa.... :'( tak sanggup okeh.

    tp, ntah la. kalo ditakdirkan aku kawen ngn laki yg penah terlanjur n dia betul2 insap, aku redha..

  • JT derek bagi soklan cepumas... suspen ja.. haha.. tah la JT oi.. MJ tapenah lagi la terpikir jauh smpai cam ni... ngeee..! :)

  • @AngahSayang2314
    errr..kalau xnak komen byk2 takpe..tp dah vote kat entri sblm ni kan? =p

  • @tomatokering :)
    a'ah, btol tu..rasanya mcm lebih ramai lelaki je yg menjaga kesucian diorg berbnding pmpuan..ahaks..=p

  • @Dean winchester II
    ramai yg jawab kalau bleh xnak la yg 2nd hand..ko dah pikir blom nak kasi sape?=p

  • @~nAjwA's_88 :)
    btol tu..JT pon kdg2 ada terpikir cmtu..sbb pnh gak dgr org kata..yg 1st tu kita akan ssh nak lupa..

  • @Mujahadah
    takpe2..moga dijauhkan drpd bnda camni kan..

  • jadi kena la siapkan soalan cepuemas ni pada sesiapa yang nak jadi bakal suami saya.. ha3

  • sentiasa berdoa moga jodoh yang disediakan oleh Allah adalah terbaik buat diri... yakin jodoh pertemuan ditanganNYA..

  • law laky xley time pompan telanjur 2 an..haqu gase dier baek tilik diry diry la an?? pompan yg baek tok laky yg baekk..heee~~so law darhhh apat yg tlanjurr uh raydooo la bhaiii :)) so pade haqu law laky penah telanjo gan pompan laen..haqu nk wat cm ner an??? mybe tu balasan pd haqu atas kesilapan haqu yg pas2 so mmg setimpal la an law hauq apat cm 2...btw 2 contoh jerpp :)) law ley elakk an la :))

  • tapi sekarang dah ada operation boleh pulihkan dara..so, sama jer xleh detect gak..cost pun kira berbaloi gak..sama macm lelaki yg xleh detect teruna atau tak tuh..tapi pada i kalau dah insaf tu xda masalah...melainkan kalau xinsaf2 jugak tu lain kes laa..

  • mcm2 hal la..cuma 1 je yg penting..syurga isteri dibawah tapak kaki suami..kalau xtaat pn ape guna ade dara ke x..neraka jugak dituju..harus di ingat,penghuni neraka paling ramai adalah pppuan..jd da fhm kan..korg ckp je pape pn..hak suami jgak dititik berat..kalau suami xredha..neraka tempat mu..

  • jodoh tu ditangan ALLAH SWT...kite mampu merancang tpi DIA yang menentukan segala-NYA

  • Nak sembunyi kisah silam yg teruk tu sampai bila? Satu ari nanti pon suami/ isteri tu akn tahu juga..... Rupa rupanya org yg dia syg selama ini menipunya... Dari situ perasaan curiga, cemburu, sangka bukan bukan akn bermain main di fikiran pasangan... Dan akhirnya jiwa pasangan akn tertekan memberontak seterusnya akn menyebabkan perkahwinan yg korang bina bertahun tahun bahagia akan hancur berkecai dsbkn sikap mementingkan diri sndri tak mahu bersikap jujur dengan pasangan..Better jujur bgtahu sekarang dari menyesal menangis air mata darah dikemudian diri... Jujur bgtahu pasangan kita yg kita pernah melanjurkn diri supaya pasangan kita boleh menilai sndri samaada mahu menerima kita atau tidak.. Klu dia tidak menerima kita biarkanlah... Kita pernah buat salah mungkin itu hukuman dari tuhan utk kita.. Terima sajalah... Tapi kalu kita menipu menyembunyikan kisah silam kita karma yg akan kita terima lagi teruk lagi dikemudian hari..

  • sa ssh nk trima . tiap hari sa pkir bnda tu . punyalah sakut hti sa bila tahu dia prnh tlnjur dgn ex dia. tp sa thn dan bgi motivation kt dri sndri. bnda dh brlalu biarlh. sbb skrg dia milik sa. jnji prasaan syg ada. jjur sa .masih sakit hti smpai skrg. mmg ssh kn? apa boleh buat. geram betol

  • Ini masalah yang saya alami sekarang. Kini saya keliru untuk menerima dia atau tidak. Dia mengaku pernah terlanjur dengan adik iparnya kerana digoda. Dia cakap dah bertaubat, tapi saya tetap curiga.

  • @AnonymousBuat solat istikharah agar diberikan petunjuk. InsyaAllah..

Post a Comment

Drop komen hangat anda. Klik "Subscribe by email" jika anda mahu follow up komen entri ni..
Jom Like >> Fanpage Jejaka Terhangat <<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...