Carta Alir Proses Perkenalan Lelaki Yang Standard..!!

Ramai perempuan kata lelaki suka kat perempuan yg cantik je. Hmm, ada kebenarannya dgn penyataan tu. Tapi kurang tepat sebenarnya. Kat sini Jejaka Terhangat nak tunjukkan proses lelaki berkenalan dengan perempuan, dlm keadaan yg biasa (standard)..


Proses Berkenalan Pada Kaca Mata Lelaki


Pahamkan carta alir atas ni. Lelaki memang cepat tertarik pada kecantikan, tak dapat dipertikaikan. Tapi, lelaki bukan pandang pada kecantikan semata2. Kalau perempuan tu cun macam mana pon, tapi perangai buruk. Gerenti, akan direject..!!

*Baik lelaki atau perempuan, luaran dan dalaman kena la cantik..=)


Kes Cerai Isteri Tidak Cantik Makin Meningkat:

KUCHING: Ada sesetengah lelaki yang bergelar suami sanggup melepaskan isteri masing-masing selepas mendakwa wanita dinikahi tidak lagi kelihatan menarik dan cantik seperti ketika mereka berkenalan dan melangsungkan perkahwinan dulu.

Mereka menganggap perubahan wajah dan penampilan wanita terbabit memaksa mereka mencari pengganti sehingga menyebabkan rumah tangga dibina mulai goyah, malah ada yang membawa kepada perceraian.

Perkara ini didedahkan Menteri Muda di Pejabat Ketua Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Daud Abd Rahman yang memberitahu, kadar perceraian di kalangan pasangan Islam di negeri ini semakin meningkat saban tahun disebabkan ada suami menganggap isterinya tidak cantik apabila mencapai satu tempoh.

Meskipun tidak menyatakan statistik membabitkan kes perceraian, beliau berkata, kebanyakan kes perceraian membabitkan pasangan muda berusia 20 hingga 25 tahun.

“Mereka berkahwin pada usia muda iaitu bawah 20 tahun atau sebaik selepas tamat persekolahan. Kadar perceraian meningkat seiring peningkatan kadar perkahwinan terutama di kawasan bandar seperti di Kuching, Miri, Bintulu dan Sibu.

“Jabatan Agama Islam Sarawak (Jais) mendapati berlaku peningkatan jumlah kes cerai di kalangan pasangan Islam dan kami memanggil mereka untuk memberi kaunseling, namun dalam kes tertentu, ada pasangan enggan menerima nasihat kami,” katanya ketika ditemui selepas Majlis Pengagihan Daging Korban di Surau Kolong Dua, Matang, dekat sini, semalam.

Beliau berkata, mereka perlu ingat, ada antara pasangan berkahwin pada usia muda dan bercerai selepas dua ke tiga tahun mempunyai anak kecil yang memerlukan perhatian serta penjagaan rapi.

Katanya, maklumat diterima Jais mengatakan ada antara pasangan muda baru berkahwin tidak mempunyai pendapatan tetap, malah tidak bekerja.*Sila 'LIKE' dan 'SHARE' Jika Anda Suka Posting Ni..=)

2 comments:

Post a Comment

Drop komen hangat anda. Klik "Subscribe by email" jika anda mahu follow up komen entri ni..
Jom Like >> Fanpage Jejaka Terhangat <<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...