Tips Mendapatkan Lelaki yg Baik [Entri Khas utk Wanita]


Disebabkan CINTA kebanyakan perempuan keluarkan statement yg diorang benci lelaki. Aku join chatroom, ada yg kata benci lelaki. Kat facebook, status benci lelaki, kat forum pon tajuknya kecewa dan benci lelaki. Err, kat blog2 pon ada gak "Benci Lelaki"..

Mana yg kecewa sgt2 tu diorang akan kata "lelaki semua sama". Sampaikan ada yg tak percayakan semua lelaki kat dunia lagi dah. Pengkid dan aweks pengkid pon banyak yg sejarahnya sebab dikecewakan lelaki..


Sebab cinta, ramai perempuan yg sanggup bermurung seharian. Mana yg kurang agama tu sampai songsang, jadi lesbian, pengkid. Macam-macam lagi la..

Berbalik kepada basic. Tengok sendiri la lelaki yg korang pilih tu wahai wanita. Biasanya sebab cinta, perempuan sanggup butakan hati, terima baik buruk lelaki yg dia sayang tu..


Errkk, lelaki tu panas baran, tak solat pon korang boleh terima jugak ke? Sini la silapnya. Lelaki yg tak solat dah jelas2 BUKAN LELAKI YANG BAIK. Lelaki yg teguh pegangan agamanya takkan senang2 memainkan hati dan perasaan wanita..

Point aku, kalau memilih lelaki nak jadi calon suami tu, cari la yg kuat pegangan agamanya. Iman yg kuat menandakan dia penyabar (sabar itu sebahagian daripada iman).

Papepon kalo gagal dlm cinta, jgn terlalu kecewa. Sebab cinta manusia takkan kekal. Kalau tak dapat cinta hakiki drpd Allah, tu yg sepatutnya kita kesal..



*Sila 'LIKE' dan 'SHARE' Jika Anda Suka Posting Ni..=)

11 comments:

Post a Comment

Drop komen hangat anda. Klik "Subscribe by email" jika anda mahu follow up komen entri ni..
Jom Like >> Fanpage Jejaka Terhangat <<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...