Kenapa Perlu Takut Dengan Hudud?? [Video Yang WAJIB Korang Tengok]

Kalau cakap pasal hudud. Semua kecut perut. Dulu, aku pun sama. Dalam kepala kita mesti terfikir camni kan?

"Uih, kalau mencuri terus kena potong tangan. Kejamnye..!!"

Mungkin sebab tu jugak Perdana Menteri kita pon dah perjelaskan awal-awal, yang diorang takkan laksanakan hudud kat Malaysia ni. Tak nak kita dilihat sebagai negara yang kejam mungkin.

Tapi, kalau kita betul2 faham hukum Islam. Kita tak perlu takut dengan hudud. Sebabnya, takde unsur kejam pun dalam hudud ni sebenarnya.

Walaupun aku tak berapa ada ilmu, tapi bila dengar orang yang berilmu cakap pasal hudud, terbukak minda ni. Korang tengok sendiri ceramah ni, dan korang akan faham. Betapa indahnya kalau hukuman hudud dilaksanakan di negara kita ni.




12 minit je yeop. Tengok la kejap. Jangan berkira sangat.


Kesimpulan yang dapat aku ambil daripada ceramah Ustaz Zaharuddin ni, hanya orang yang JAHIL pasal agama akan tolak hudud ni. MasyaAllah..!!



*Sila 'LIKE' dan 'SHARE' Jika Anda Suka Posting Ni..=)

13 comments:

Post a Comment

Drop komen hangat anda. Klik "Subscribe by email" jika anda mahu follow up komen entri ni..
Jom Like >> Fanpage Jejaka Terhangat <<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...