Kenapa Perempuan Lebih Panjang Umur Berbanding Lelaki??


Fakta: Umur perempuan lebih panjang berbanding lelaki.

Korang percaya tak dengan fakta di atas?

Kalau tak percaya, sila percaya jugak. Baca sendiri keratan berita ni.

TOKYO - Jepun mempunyai 47,756 rakyat yang berusia 100 tahun ke atas, kebanyakannya adalah wanita. Kementerian Kesihatan, Buruh dan Kebajikan semalam menyatakan bahawa ia merupakan peningkatan sebanyak 3,307 orang berbanding setahun lalu. Sebanyak 87.1 peratus daripada mereka adalah wanita. - Berita lanjut di sini

Walaupun tu statistik kat Jepun. Tapi, tak mustahil statistik tu boleh diguna pakai di serata dunia. Aku sendiri pon selalu perhatikan. Kebanyakan orang kita ni ramai yang dah tiada atuk. Tapi, nenek masih hidup kan?

Opah aku sendiri pun dah umur hampir 100 tahun. Tapi masih sihat, pendengaran masih jelas. Atuk aku dah lama meninggal dunia. Sebab sakit tua.


Kenapa perempuan lebih panjang umur?

Menurut salah sorang student nursing, perempuan lebih panjang umur sebab ciri biologi istimewa dalam badan perempuan tu sendiri. Iaitu "haid".

Darah kotor dibuang dari badan perempuan sebulan sekali. Segala kekotoran dalam darah pun dibuang sama. Sekaligus jadikan badan perempuan lebih sihat.


OK, lelaki sekalian korang jangan jeles pulak yek. Korang pun boleh dapatkan badan yang sihat dengan jaga pemakanan. Selain tu, jangan lupa bersenam. - Pesanan kementerian kesihatan. =p*Sila 'LIKE' dan 'SHARE' Jika Anda Suka Posting Ni..=)

15 comments:

Post a Comment

Drop komen hangat anda. Klik "Subscribe by email" jika anda mahu follow up komen entri ni..
Jom Like >> Fanpage Jejaka Terhangat <<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...