"Sumpah Aku Tak Cari Lain"

"Wahh, cantik giler awek tu. Kalau dapat, sumpah tak cari lain"

Kita selalu dengar lelaki akan cakap camtu bila nampak perempuan cantik dan comel. Ye la kan, nama pun lelaki. Teruja bila tengok gadis dahi licin.

Itu yang siap nak bersumpah segala. Lelaki ni beranggapan, kalau dia dapat jadikan perempuan cantik tu sebagai isterinya, maka beruntunglah dia dunia akhirat.

Adoii, lelaki sekalian..

Tolongla jangan memperbodohkan diri korang dengan keluarkan penyataan camtu lagi. Apa yang mendorong korang ungkapkan ayat tak matang tu adalah NAFSU. Nafsu suka pada kecantikan. Dan kecantikan dunia tak pernah kekal.

Kalau betul la lelaki rasa beruntung bila dapat perempuan cantik. Jawab ni. Kenapa Nora Danish, Erra Fazira, bercerai lepas baru kahwin? Bukankah masyarakat kita labelkan diorang sebagai artis yang cantik, comel, seksi?

Iye, memang kecantikan tu pun dituntut masa mencari calon isteri. Tapi ianya bukanlah yang utama. Lagipun, lelaki kan jenis cepat bosan.

Harini, bila tengok dia, waahh, cantik macam bidadari. Esok-esok dah nampak dia sama je macam orang lain. Takde beza pun.

Cantik rupa paras takkan menjamin apa-apa dalam perhubungan. Tapi, kekuatan agamalah yang membawa kesejahteraan rumahtangga di dunia dan akhirat. Ingat tu.



*Sila 'LIKE' dan 'SHARE' Jika Anda Suka Posting Ni..=)

40 comments:

Post a Comment

Drop komen hangat anda. Klik "Subscribe by email" jika anda mahu follow up komen entri ni..
Jom Like >> Fanpage Jejaka Terhangat <<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...