60 Peratus Gadis Remaja Tiada Dara. Mitos Atau Kebenaran?


60 peratus gadis remaja tiada lagi dara menjelang 18 tahun? Woah, betul ke ni? Ini bukan aku yang kata, tapi survey YouthSay.com tahun 2010 yang kata.

Kredit to Aidanatasya.com:
60 Peratus Remaja Malaysia Hilang Dara Menjelang Umur 18 Tahun!

60 peratus maksudnya 6/10. Atau lebih spesifik lagi, setiap 3 daripada 5 orang gadis remaja pernah melakukan hubungan seks sebelum 18 tahun.

Pergh, biar betul ni. Ini kebenaran ataupun taktik media untuk dapatkan hits semata-mata?

Rasanya macam susah nak percaya. Sebab angka ni terlalu tinggi. Adakah peratus ni akan terus meningkat dari semasa ke semasa? Errkk, harap dijauhkan la.

Aku malas nak huraikan hal ni lebih banyak sebab pi mai pi mai tang tu jugak. Laki salahkan perempuan. Perempuan tuding jari kat laki. Masalah ni tak kan selesai.

Apa yang perlu kita buat adalah jaga kesucian diri kita sendiri sehabis baik. Doakan supaya kita dapat pasangan yang pandai jaga kesucian dirinya. Yang seksi-meksi tolak tepi awal-awal. =p


Repost quote:
"Jangan berubah jadi baik, semata-mata untuk dapatkan pasangan yg baik. Tapi berubahlah jadi baik kerana Allah, nescaya pasangan yg baik akan dtg padamu"

Entri berkaitan:

1. Lelaki, Jawab Soalan Ni: Adakah Anda Nak Terima Gadis Yang Terlanjur Untuk Dijadikan Isteri?
2. Soalan Untuk Perempuan Pulak: Adakah Anda Nak Terima Lelaki Yang Terlanjur Untuk Dijadikan Suami?
3. Keputusan & Kesimpulan: Perempuan dan Lelaki Terlanjur Untuk Dijadikan Teman Hidup.*Sila 'LIKE' dan 'SHARE' Jika Anda Suka Posting Ni..=)

28 comments:

Post a Comment

Drop komen hangat anda. Klik "Subscribe by email" jika anda mahu follow up komen entri ni..
Jom Like >> Fanpage Jejaka Terhangat <<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...