Pelakon Ayat-Ayat Cinta Didakwa Murtad..!!

Adess, tak sangka betol. Watak dalam cerita bukan main islamik lagi. Isteri solehah. In real life, murtad rupanya. Pelakon yg dimaksudkan adalah Rianti Cartwright. Atau dalam filem Ayat-ayat Cinta dia pegang watak Aisha, bini kepada Fahri..


Biodata:

Nama: Rianti Rhiannon Cartwright.
Tempat Lahir: Bandung, Jawa Barat,
Tarikh Lahir: 22 September 1983 (27 tahun)
Kerjaya: Model, aktris, dan VJ MTV Indonesia.

Lepas berjaya dalam watak Aisha, dia berlakon pulak dalam sinetron Munajah Cinta. Kat cerita tu pon dia seorang islamik, yang berjilbab, dan rendah hati..

Haish, pelakon tetap pelakon. Sok suci kamu yach..!!

Dakwaan Murtad:

Rianti yang lebih dikenali dengan watak Aisha dalam filem agama, Ayat-Ayat Cinta, dikatakan sudah murtad sebelum berkahwin lagi, berdasarkan risalah yang dikeluarkan sebuah gereja di Jakarta Selatan.

Namun, ketika diminta mengesahkan perkembangan itu, pengurusnya, Adi, enggan berbuat demikian sebaliknya berkata, dia tidak tahu menahu mengenainya.

“Saya hanya berkomunikasi dengan dia mengenai kerja. Yang lain saya tidak tahu,” katanya.

Dia mencadangkan supaya pengesahan itu didapatkan daripada paderi di gereja yang mendedahkan perkahwinan Rianti dengan penyanyi yang nama lengkapnya Alfoncius Dapot Parulian Nainggolan.

Bagaimanapun, pihak gereja juga enggan mengesahkannya.

Sumber - Metro Online


p/s: Jangan nanti artis Malaysia pon keluar paper sbb kes sama macam ni dah la yek..*Sila 'LIKE' dan 'SHARE' Jika Anda Suka Posting Ni..=)

34 comments:

Post a Comment

Drop komen hangat anda. Klik "Subscribe by email" jika anda mahu follow up komen entri ni..
Jom Like >> Fanpage Jejaka Terhangat <<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...