Bila Lelaki Taburkan Janjinya

Dalam perhubungan, bab tabur janji ni dah jadi perkara biasa. Dan, kaum yang biasa taburkan janji-janji manis adalah lelaki.

"Lelaki suka berjanji. Tapi, suka langgar janji dia. Mencik ai ngan laki tau" - Luahan hati kebanyakan perempuan.

Janji manis untuk setia, tapi selingkuh juga. Berjanji untuk terima dia seadanya. Tapi, cari jugak spare tire yang lebih perfect.

Oh, lelaki. Adakah janjimu memang tak boleh pakai langsung?

Daripada pemerhatian aku. Lelaki ni suka tabur janji pun sebab perempuan jugak. Contohnya, kalau ada perselisihan faham, dan cuba untuk berbaik:

Fernando Jose: Iya la, Jose salah. Lain kali Jose tak buat lagi.

Rosalinda: Ah, Ros tak percaya la. Esok-esok buat jugak lagi kan?

Fernando Jose: Tak buat dah. Jose janji. Betul ni. Sungguh.

Rosalinda: Yeay, Te amor mi amor. Muah muah. XOXO.!!

Sifat perempuan. Perempuan takkan berpuas hati, sampai si lelaki berjanji yang dia takkan lakukan lagi kesilapan yang sama. Betul kan?

Lelaki pun sebab dah tau, perempuan hanya akan puas hati lepas dia berjanji. Dia pun janji la. Walaupun dia tau, lepas tu dia akan buat jugak. Kehkeh..

So, kepada perempuan semua. Kalau lelaki berjanji, korang jangan pulak pegang janji dia tu 100% yek. Sebab, kemungkinan besar, janji tu hanyalah untuk jaga perasaan korang pada masa tu je. Sekadar ayat pujukan. Tak lebih dari itu.

p/s: Cinta bukan diukur dengan kata-kata. Tapi, melalui perbuatannya..*Sila 'LIKE' dan 'SHARE' Jika Anda Suka Posting Ni..=)

16 comments:

Post a Comment

Drop komen hangat anda. Klik "Subscribe by email" jika anda mahu follow up komen entri ni..
Jom Like >> Fanpage Jejaka Terhangat <<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...