Kesian. Terlalu Agungkan Cinta Sebelum Kahwin

Bila sebut melayu. Perkara yang sinonim dengannya adalah cinta. Melayu = cinta.

Korang tengok je sendiri kat facebook. Setiap masa pasti ada yang buat status pasal cinta. Pasangan. Share quote cinta yang tak hape-hape. Asal nampak bende tu macam sweet je bunyinya, terus share. Makna? Entah.

Ya, cinta tu tak salah. Memang cinta tu adalah fitrah. Tapi, benda tu boleh dikawal kot. Jangan terlalu obses dengan cinta. Sampai rasa hidup sangat lonely takde boifrend/girlfrend. Siap kata "aku takde orang sayang". Perghh.!! Memang loser la tak boleh hidup tanpa cinta. Mak bapak, engko campak mana?

Lebih lagi kat engkorang yang suka tayang gambar balaks, aweks sendiri kat facebook. Siap berbaby-honey, muax muax, dan macam-macam lagi status yang boleh memuntah hijaukan orang lain yang baca. Bluuweekkk..!!!

Kesian. Buat engkorang yang terlalu taksub dengan cinta, sampai bagi sepenuh hati kat insan yang belum lagi halal bagi engko. Kesian. Tu je yang mampu aku katakan.

Kesian sebab apa? Sebab orang tu belom confirm lagi jadi suami atau isteri engko. Tapi, jiwa, perasaan, hati, semua engko dah bagi kat dia. Sampai engko tutup hati kat orang lain. Buatnya dia tinggalkan engko. Atau keadaan tak mengizinkan.

Terpaksa berpisah. Dah engko menangis 48 jam sehari. Jadi macam Kasim Selamat. Nak terima orang lain dalam hidup dah tak boleh. Sebab hati engko dah pun ada kat "jantan tak guna" tu. Sebab tu aku kata. Kesian..

Akhir kata, bila cakap pasal cinta ni. Buat biasa-biasa sudah. Tak payah nak obses-obses sangat. Bukankah sederhana itu lebih baik?



*Sila 'LIKE' dan 'SHARE' Jika Anda Suka Posting Ni..=)

40 comments:

Post a Comment

Drop komen hangat anda. Klik "Subscribe by email" jika anda mahu follow up komen entri ni..
Jom Like >> Fanpage Jejaka Terhangat <<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...