Blogger Kena Berani Keluarkan Pendapat Sendiri

Dulu aku pernah buat entri pasal, "apa sebenarnya yang orang nak baca dari blog kita". Dan aku nyatakan, biasanya pembaca lebih berminat baca entri berbentuk pendapat.

Jadi, sekiranya blog korang jenis SEO. Atau jenis copy paste sumber daripada internet. Ambik gambar dan letak dalam blog korang tanpa elaboration. Aku yakin, blog korang takkan dapat tempat di hati pembaca. Follow pon diorang tak nak.

Oleh tu, masa tulis tentang satu isu, pastikan nyatakan sekali pendirian korang tentang isu tu. Keluarkan pendapat sendiri. Jangan takut pendapat korang tu salah.

Kalau pendapat korang salah, lagi best. Nanti ramai datang kondem. Ahaks..

OK, gurau je tu..

Maksud aku, walaupun nak nyatakan pendapat sendiri. Pastikan korang dah research dulu betul-betul tentang isu tu. Supaya kalau orang kondem, korang boleh counter balik. Dengan jawapan yang logik dengan sumber yang kukuh.

Blogger yang kamikaze (berani mati), biasanya lebih banyak pengikut.

Tapi, nak kamikaze tu pastikan korang di jalan yang betul la. Jangan dah tau salah, tapi bodoh sombong. Tak nak terima pendapat orang lain. Nanti kena pulau dengan blogger lain baru padan muka. Ngehh..=p*Sila 'LIKE' dan 'SHARE' Jika Anda Suka Posting Ni..=)

13 comments:

Post a Comment

Drop komen hangat anda. Klik "Subscribe by email" jika anda mahu follow up komen entri ni..
Jom Like >> Fanpage Jejaka Terhangat <<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...