Hoi Lelaki. Hentikanla Segala Pujian Plastik Korang Tu

Note: Entri ini khas untuk lelaki


Perbezaan antara facebook lelaki dan perempuan


Wakaka. Nampak tak gambar kat atas ni? Kemain lelaki ek. Kalau perempuan letak status sedih sket je, mula la beratus romeo datang LIKE dan komen.

"Kenapa ni? Awak ok ke?"

"Awak pergi la klinik, jaga kesihatan tu k"

Haha. Obvious sangat kot komen plastik kat situ. Lebih-lebih lagi kalau perempuan tu hot stuff. Lagi la banyak orang "caring" kat dia. Nyampoh..!!


Puji Awek Seksi

Aku selalu tergelak tengok fenomena ni. Kadang-kadang, sampai jelik pon ada. Perempuan tu dok tayang aurat dia. Yang engko pergi puji pasal apa?

"Cantik la awak ni"

"Waahh, comelnya awak pakai camni. Nice"

Padahal, aku tengok awek tu biasa-biasa je. Seksi je lebih.

Sedih. Lelaki sekarang ramai gelap hatinya. Seksi dengan cantik pon tak tau nak beza. Kasi hempuk kat kepala tu sekali, baru engko sedar kot. Adoiyaii..!!

Apapun, nasihat aku untuk lelaki. Kalau nak puji tu biarla kena tempatnya. Tak payah nak bagi komen plastik sangat la kan.

Kalau engko puji awek yang tak tutup aurat tu. Dia rasa seronok. Megah dapat pujian. Macam mana dia nak berubah jadi lebih baik?

Nampak tak? Komen plastik korang sedikit sebanyak bagi impak pada perubahan awek tu. Jangan sebok nak kondem perempuan tak tutup aurat, kalau engko sendiri dok puji yang tak bertudung tu cantik. Orait??



*Sila 'LIKE' dan 'SHARE' Jika Anda Suka Posting Ni..=)

37 comments:

Post a Comment

Drop komen hangat anda. Klik "Subscribe by email" jika anda mahu follow up komen entri ni..
Jom Like >> Fanpage Jejaka Terhangat <<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...